Skip to content

La orizont, trezirea din anestezia disociativă

February 21, 2016

Un pacient aflat în anestezie disociativă simte un sentiment de disociere față de mediul înconjurător, se află într-un somn superficial, trăiește o stare de iresponsabilitate indusă, este ca un paralizat care observă extracorporal fără a fi capabil de acțiune. Prin analogie, în anestezie disociativă s-au aflat cetățenii serioși în ultimul sfert de secol, asistând neputincioși la lichidarea industriei, a sistemelor de transport, a centrelor de cercetare, a sistemului de învățământ, a sistemului de sănătate, a culturii, a înstrăinării resurselor solului și subsolului, inclusiv al celor marine și submarine, a degradării memoriei istorice etc. Cunoscătorii spun că datorită somnului rațiunii celor înțelepți, a României profunde, au reușit hoții, analfabeții, forțele malefice din toate zările să tâlhărească țara, aducând-o ‘la sapă de lemn’ pe toate coordonatele. Recent însă, au început să apară sporadic oameni conștienți de partea întunecată a situației existente și mai ales, de ceea ce trebuie făcut pentru relansarea țării pe noi traiectorii, reluând dezvoltarea economică pe baza noilor tehnologii de vârf coroborate cu efectul de cuplare la rețelele de cunoaștere continentale, reconstruind demnitatea națională în contextul traditional milenar și geograpic, precum și continental și global actuale. Trezirea cetățenilor este stimulată în plus de influența celor văzute de unii dintre ei în afara țării, dar mai ales de funcționarea tot mai eficientă a unor instituții restructurate sau create. Apărând inițial în număr redus, cetățenii treziți din anestezie disociativă sunt anihilați repede de șleahta existentă, consolidată deja în diferite forme de organizare, inclusiv politice. Adevărata trezire din anestezia disociativă a oamenilor de calitate, care reprezintă de fapt majoritatea populației, va avea succes atunci când cei care se trezesc vor cumula masa critică ce va fi greu de anihilat. Or fi generat ‘tinerii frumoși’ primele semne?

Advertisements

From → Uncategorized

2 Comments
  1. iNTERESANTA ANALIZA SI CONSTRUCTIA ESEULUI. DE ASEMENEA, CREDINTA CA MASA CRITICA VA FI FURNIZATA DE CEI CE VIN, NU DE CEI CARE TREZINDU-SE VAD INSPAIMANTATI SI INCAPABILI DE ACTIUNE GROZAVIA PETRECUTA CAT AU STAT IN ANESTEZIE.

    • A nu se neglija cei ‘treziți’. Deunăzi am asistat la o discuție în tren între doi treziți: unde eram dom’le când acel ministru al sănătății (apropo, care este numele lui și de la ce partid era?) a închis majoritatea spitalelor și a ‘împins’ astfel, mii de medici și asistente medicale să parăsească țara în câteva săptămâni?
      Cei doi călători se refereau la un dezastru în timpul căruia, ei erau într-un fel de anestezie disociativă de natură socială.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: