Skip to content

Oare ce-i mână pe ei în luptă?

February 6, 2013

Recent s-a lansat o campanie puternică împotriva susținerii de către stat a bisericii. Ca de obicei, primii luați de val au fost ignoranții și naivii care nu s-au întrebat cine sunt, pe cine reprezintă  sau ce-i mână în luptă pe membrii acelor ong-uri belicoase, mai mult sau mai puțin anonime, care susțin această campanie. Surprinzător este faptul că mai cade în această plasă și câte un om de media care pune biserica în competiție cu spitalele, adică statul să mute banii de la biserică la spitale; adică, de la un sărac la alt sărac. De ce oare nu-i trece prin minte omului de media, cum i-ar sta bine, să ceară aplicarea legii pentru a recupera miliardele de la cei care au jefuit economia sau din reducerea corupției, a economiei negre și a hoțiilor și alocarea acestor fonduri către sănătate, biserică, învățământ, poliție etc. Sprijinirea cultelor care contribuie la sănătatea spirituală a oamenilor este oricând benefică. Mai există totuși o speranță, ca în cazul în care campania ostilă față de biserică se dezvoltă prea mult, să auzim și vocile cărturarilor care să limpezească mințile tulburi. Până una alta, le recomand celor înfierbântați să se întrebe de ce se spune în popor despre cineva care este tâlhar, hoț, criminal, sperjur etc., că este un om fără nici-un Dumnezeu. Poate că astfel vor înțelege că a fi credincios este primordial.

Advertisements

From → Uncategorized

2 Comments
  1. Mai Ioane, iaca ai de a face cu un ignorant, naiv sau cum oi vrea a-i spune. Aici nu e vorba de biserica ci de lacomia popilor care au uitat de Dumnezeu si au transformat biserica in afacere comerciala. Nu mai fac slujbe pentru cei care nu platesc gras, fara chitante, fara impozite si fara rusine. Nu se mai satura sa castige cat mai multi bani pe tot felul de escrocherii. N-ai mai fost demult prin preajma unor manastiri unde principala indeletnicire a popilor este sa faca sfestanii la masinile pricopsitilor, iar in magazinele lor sfinte se vinde tuica sfintita si vin de impartasanie la preturi de peste 100 lei sticla. Sau nu i-ai vazut pe calugarii si calugaritele de la Neamt la picnic in padure cu gratare si manele in postul Pastilor. Fii mai realist si coboara din turnul de fides al ceasloavelor. Teoria e buna, dar practica ne omoara.

    • Draga Costica, oricare institutie poate avea anumite boli din cand in cand, la fel ca invatamantul, sanatatea si celelalte domenii. Ele nu trebuie abandonate, ci ajutate sa se trateze si sa se redreseze, in primul rand din interior. Si asta pentru ca fara ele ajungem mult mai rau, in grote.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: