Skip to content

Baliverne ale politicienilor

November 14, 2011

(NB: cele redate mai jos provin de la persoane ratacite in politica si nu reduc stima cuvenita politicienilor respectabili ale caror fapte se bazeaza pe devotament, munca si talent)

„Ceilalti, din opozitie, n-au rezolvat problema p1, n-au rezolvat problema p2, …si nici pn, dar nu vreau sa arat ce n-au facut ceilalti”

„Noi am fi rezolvat problemele cetatenilor, daca opozitia ar fi venit cu vreo idee”.

Politicienii spun, dupa esec: „este adevarat ca am facut prostii, dar am invatat ceva din asta”. Oare este permis experimentul social facut de politicieni?!

Exemplu de aberatii si tentative „smecheresti” de a fura sub umbrela legii:

  • Este adevarat ca omul politic MB este proprietarul firmei care a luat, pe un pret modic, terenul firmei de stat condusa de dvs.?
  • Este adevarat, dar eu n-am de unde sa stiu acest lucru.

Un exemplu de comportament stupid al multor politicieni, valabil si in cazul multor „vedete” contemporane: daca se afla la o masa rotunda la TV („talk-show”) si i se adreseaza o intrebare de catre moderator, cum ar fi „Ce parere aveti, A este un B sau un C?”, „vedeta” raspunde: „inainte de orice, buna seara dvs., buna seara telespectatorilor dvs., precum si tuturor celor care ne privesc si, de ce nu, si celor care ne asculta. Printre acestia se afla si bunul meu prieten Z, care m-a adus cu masina aici la sediul dvs si pe care-l salut pe aceasta cale. Mai intai, vreau sa va spun ca M si N reprezinta Q, …” si continua sa bata campii pana cand uita intrebarea. Acestia vor sa-si arate „personalitatea”, iesind din ceea ce se desfasoara firesc in grupul in care a fost invitat(a), tinand mortis sa spuna altceva, ca sa fie mai „cu mot”.

Referitor la agricultură şi preţul la raft din supermarket, persoane cu funcţii de conducere în ministerul agriculturii, au spus la un post TV că, deşi ei, politicienii, au propus transparenţa preţului, reglementarea respectivă a apărut contrar propunerii lor. La întrebarea moderatorului, cine a realizat alterarea reglementarii (parlamentul, ministrul, premierul,…), aceştia au răspuns că lobby-ul este vinovat (sic!?).

Advertisements

From → Swirls

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: