Skip to content

Hotii si talharii ca aparatori ai mediului inconjurator

July 29, 2011

Exista parerea generala ca hotii si talharii ne fac viata grea, lipsindu-ne de bunurile si serviciile specifice civilizatiei. Total gresit. Hotii sunt de fapt, aparatori ai mediului inconjurator. De exemplu, hotii care fura sistematic benzina, bateriile si alte piese din autoturismele personale, scad traficul rutier, reducand astfel poluarea mediului inconjurator. De aceste urmari profita intreaga comunitate, ceea ce arata impactul social benefic al activitatii hotilor si implicit, altruismul si generozitatea lor. Proprietarii autoturismelor respective au devenit utilizatori ai transportului public de persoane. Mai mult, anumiti hoti, mai sofisticati, aplica pe scara larga politici tarifare neconventionale, storcand taxe ilegale de la conducatorii de vehicule care parcheaza in spatii publice aglomerate (pe strazi, trotuare, in fata magazinelor etc), contribuind astfel la reducerea congestiei urbane.

Prin extindere, am inteles efectele benefice asupra mediului inconjurator pe care-l produc la scara mare cei care fura si talharesc uzinele, infrastructura, bunurile si serviciile specifice civilizatiei. Mediul inconjurator devine tot mai curat prin lichidarea acestor poluatori, prin oprirea trenurilor dupa ce sunt distruse si furate sinele si cablurile electrice etc.

Hotarat lucru, hotii si talharii sunt de fapt aparatori ai mediului, distrugand sursele de poluare, reducandu-ne activitatea si mobilitatea, ceea ce ne ajuta sa avem un aer mai curat si mai multa liniste. Noi, ceilalti cetateni, ar trebui sa le fim recunoscatori, fiind toleranti cu ei, dar si ajutandu-i prin ghiduri, proceduri si tehnologii utile la furat si distrugere, prin care sa fie reduse riscurile de accidentare in timpul efectuarii acestor activitati.

Pe de alta parte, societatea, prin institutiile ei, trebuie sa se indrepte impotriva adevaratilor poluatori: cei care muncesc cat e ziua de lunga, producatorii de bunuri si servicii care sporesc civilizatia si progresul socio-economic, imbunatatesc calitatea vietii, poluand astfel si mediul inconjurator, chiar daca tot ei sunt aceia care dezvolta si tehnologii tot mai prietenoase cu mediul. Toti acesti oameni cinstiti, de la aceia care asuda la muncile agricole, pana la savantii care creaza obiecte tot mai sofisticate (roboti, nano-tehnologii, inteligenta artificiala etc) ce polueaza mediul inconjurator nu numai pe planeta noastra, dar se pregatesc sa extinda poluarea si pe alte planete, trebuie tratati cu ostilitate, in beneficiul hotilor si talharilor.

Nu trebuie insa uitata initierea de masuri represive impotriva celor a caror vinovatie este maxima pentru ca, datorita lor, dispunem astazi de bunurile si serviciile specifice civilizatiei actuale (si de care hotii si talharii se caznesc sa ne lipseasca): pensionarii, adica aceia care au muncit intreaga lor viata pentru a le produce. Sic!

From → Swirls

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: