Skip to content

Teo-logistica

July 4, 2011

Teologia oferă, în raport cu un anumit sistem, metode de analiză, evaluare, decizie şi management. De exemplu, metoda imersiei unui expeditor într-un mediu logistic poate oferi şansa de analiză şi elaborare a deciziei din interiorul sistemului prin analogie cu încarnarea Logosului. In analogie cu Logosul preîncarnat, există studiul teoretic preliminar asupra sistemului logistic, iar în analogie cu Logosul glorificat, rezultă metodele, rafinate ulterior, de management logistic. Această metodă este posibilă pentru că analogia constă în reflectarea tiparului divin în activitatea umană. Aceste reflexii se propagă la infinit, din aproape în aproape, de la un sistem la altul, fiind uneori reflexii doar ale unor faţete ale tiparului originar. Proiecţiile tiparului divin pe Pământ reprezintă tiparele pământeşti (categoriile) care se propagă prin analiză.

Toate analogiile logisticii, transporturilor, ale sistemelor în general, cu teologia, pot crea noi ştiinţe, cum ar fi o logistică teologică (teo-logistica). Acestea vor fi cu mult mai apropiate de perfecţiune faţă de cele create anterior de oameni. De exemplu, un sistem logistic perfect se poate realiza dacă relaţiile dintre actorii acestuia s-ar baza pe porunca fundamentală “Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi” (Matei 22.39), considerată în locul tuturor reglementărilor şi cutumelor actuale.

Dar pentru a realiza sistemul teo-logistic, trebuie şi multă viziune pentru că atunci “când nu este nici-o viziune, poporul este fără frâu…” (Proverbe 29.18).

Chiar dacă este greu de realizat în practică, teo-logistica (sau un alt teo-sistem), trebuie totuşi construită pentru a avea un reper, un model de referinţă faţă de care se perfecţionează sistemele logistice existente.

Advertisements

From → Theo-Systems

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: